Småviltjakt 

 

Rapportering av småviltjakt

Se her hvordan du rapporterer småviltjakten for 2017

Mandag 18. september klokken 19.00 åpner INATUR for salg av jaktkort for småviltjakt. Dette gjelder jakt fra 6/10. Begrenset antall for sesong-, uke- og dagskort. Kortene selges etter prinsippet "først til mølla".

Jegeravgiftskort må være betalt i god tid før innlogging.

Beverjakt

 Beveren sprer seg til stadig nye områder. Denne levde farlig da den brukte riksveien ved Gilset på sin vandring nordover.

Beveren sprer seg til stadig nye områder. Denne levde farlig da den brukte riksveien ved Gilset på sin vandring nordover.

Ålen fjellstyre har et begrenset antall fellingstillatelser på bever i Gauldal og Hesjedal statsallmenning. Fellingstillatelsene tildeles etter søknad til fjellstyret. 

Haltdalen fjellstyre har også begrenset tilbud på beverjakt i Haltdalen søndre statsallmenning.

For å jakte bever må du ha betalt jegeravgift. Du kan benytte både rifle og hagle. Ved bruk av rifle trenger du ikke bestått skyteprøve, men kravet til rifleammunisjon er at det benyttes ekspanderende projektil. Rifle er å anbefale til beverjakt, men bever bør aldri påskytes svømmende. Har den gått opp fra vannet blir den stort sett liggende på stedet ved et godt treff med rifle.

Du kan søke som opplæringsjeger fra fylte 14 år på bever.